Tuesday, December 21, 2010

Soul's window (manga)


Here's the comic i made during high school and university.
The story is a typical shonen tale. It has 120 pages and it's unfinished (i stopped drawing it 5 years ago). I didn't continue it because of the lack of time and a good script.
Here's the link where you can download it:

 http://users.anime-club.ro/kaeru/Soul%27s%20window.rar

6 comments:

  1. Am recitit-o azi dupa aproape 5 ani de cand am citit-o prima oara. Grafic era cu mult inaintea vremii sale in 2006, povestea insa nu merge nicaieri - si de asta cred ca ti-ai dat seama si singur.

    Nu stiu cat chef mai ai acum de a incepe un nou proiect de BD (cu timpul ti se cam taie sa te apuci de asa ceva mai ales cand stii cu ce se mananca)insa am o propunere de scenariu.
    Probabil ca ai tot primit din astea dupa Soul's Window. Poate sa te prinda sau nu, ce conteaza in definitiv este sa arunci un ochi.

    Personal il consider destul de bun pentru un shonen manga. Nu l-as putea pune in practica eu una (adica sa ma apuc sa-l scriu si sa-l ilustrez)din lipsa de timp si de cunostinte in domeniu. Are nevoie de un desenator mult mai bun decat mine acum. Dar decat sa-l tin in sertar niste ani buni (poate pentru totdeauna) am decis sa-l dau mai departe.

    Titlu provizoriu: Kombinat.
    Actiunea se desfasoara in anii 1992-1995 in Romania postdecembrista. Insa povestea porneste undeva din anii 1980 ai regimului de la o conspiratie a inginerilor din RSR (Republica Socialista Romania). Inginerii suparati ca nu erau apreciati de conducerea centrala la adevarata lor valoare, pentru cat au facut ei pentru dezvoltarea tarii, concep un plan de lovitura de stat via their crancked up tehnology - de care evident partidul nu stie dar care a fost cumva finantata din banii lor si acoperita de supraproductia din fabrici/uzine/ agricultura pe hartie in general. Ei proiecteaza, fabrica si asambleaza in secret niste roboti giganti pe care-i ascund de ochii regimului in uzine si fabrici care sunt contruite de regim dar care nu vor functiona niciodata datorita revolutiei din 89. Planul lor de lovitura de stat ar fi functionat daca nu s-ar fi bagat unii - revolutionarii de la 89 inainte de deadline-ul pe care si l-au impus inginerii pentru terminarea proiectului. Liderul inginerilor este ucis accidental in Piata Universitatii in 22 dec 1989 si totul se duce de rapa de aici. Robotii construiti raman inactivi in fabrici si uzine pana cand vine momentul privatizarii respectivelor institutii dupa 90.

    In afara de aceasta mica conspiratie esuata mai aveam un grup de copii-cautatori de fiare vechi care incearca de unii singuri sa fure fier vechi din uzine prin dezasamblare manuala. Astia din anii 1995 dau de unul din roboti si-l activeaza. De aici avem o mica problema pentru ca acesti roboti au fost programati pentru o lovitura de stat deci ei cred in continuare ca trebuie sa dea jos regimul comunist - care fusese deja dat jos in 89.

    Continuarea si evident un posibil script a la carte daca esti interesat de acest proiect.
    Mersi pentru timpul acordat. Si ma bucur ca ti-a revenit cheful de desenat.

    ReplyDelete
  2. Tx pt commenturi. Scenariul din primul vol, intr-adevar, pare sa nu duca nicaieri. Cea mai mare problema a scenariului a fost ca am incercat sa fac o poveste muuuuult prea lunga. Pe parcursul ei, lucrurile aveau sa se clarifice, insa ar fi fost un "parcurs" f f lung si total nerealist de pus in practica pt o singura persoana. Chestei care s-a si adeverit, am fost nevoit sa las totul balta. Ar fi fost mult mai inteligent sa fi gandit un scenariu scurt si la obiect pe care sa-l fi putut ilustra cap-coada. But... eram mic p vremea ceea (asta ca scuza, ha ha).
    Daca ar fi sa ma reapuc acum de un bd, chestie putin probabila, as face ceva scurt, dar cu o idee interesanta. Plus ca intre timp mi s-au schimbat mult gusturile in materie d manga. Nu mai suport shonen-urile, in schimb ma atrag mult seinen-urile si dramele. Adica cam orice subiet care sa aiba in centru omul cu diversele lui probleme. Ultimul meu bd (dealurile din korad), si ala destul d vechi, mi se potriveste mult mai bine decat SW si e chiar reusit ca scenariu.
    Multumesc mult pt sugetia de script. In caz ca o sa imi vina cheful d un bd, o sa o iau cu siguranta in calcul :) Mai ales ca si mie mi se pare tentanta o poveste care sa s petreaca in romania.

    ReplyDelete
  3. Si eu tin minte ca am fost impresionat prima data cand am citit SW. Se vede si o evolutie calitativa de-a lungul ei... mai ales ultima pagina, cea cu multimea mi se pare perfecta. Ca poveste e ok dar motive obiective pentru care nu a prins sunt destule. Din nefericire e greu sa impresionezi romanul cu o chestie romaneasca. Sincer oricum consider ca esti cel mai realizat in momentul de fata din tot ce inseamna artist manga in Romania datorita lui SW si chiar sper sa incerci sa arunci un one-shot ceva in public candva. Foarte interesanta trecerea pe latura mai matura desi genul asta are si el greutatile lui. Cred ca e important sa scrii lucruri cu care te identifici fiindca iti da energia sa continui deci nu pot decat sa iti urez bafta si eu cel putin o sa astept :D

    ReplyDelete
  4. Tx! O sa incerc sa ma adun la un moment dat si sa ma reapuc de un bd, chiar daca one shot.

    ReplyDelete
  5. In speranta ca nu o sa ma injuri prea tare.
    http://blog.mangazen.ro/articol/329/

    si

    http://issuu.com/raluca-z/docs/profil_de_manga_preview

    ReplyDelete